Varför heter hemsidan "glysan" ?   

För ca. 5 år sedan (2004-2005) var jag riktigt nära att starta egen affärsverksamhet. En sportfiskebutik.  Jag är född 1962 och jag har fiskat sedan jag var 6 år, så jag tycker att jag har samlat på mig tillräckligt med erfarenhet att driva en sådan affärsverksamhet.

Verksamheten var ju tvungen att heya något. Många sportfiskebutiker har ganska fräcka namn. Kanske var det som gjorde att jag tänkte lite tvärtom, så jag fastnade för "Glysan" istället. Glysa är smeknamnet för Glyskolja. En liten och ganska oansenlig fisk. Inte är den särskilt vacker heller. Den är väldigt tryckkänslig och behöver inte fångas på några större djup förrän ögonen står ut som golfbollar. Se länk för mer info om fisken:

Som varje seriös verksamhet idag måste den ju ha en egen hemsida.  Som ett naturligt steg valdes därför www.glysan.se

Finansieringen och alla andra saker var förberett. Varför det inte blev någon affärsverksamhet beror på att jag inte fick tag på en storleksmässigt lämplig lokal. Jag ville ligga i Kungsbacka centrum och behövde ca. 80-100 kvadratmeter (m2) till en början. Tyvärr fanns mindre (40-50m2 eller större (>150m2). Spiken i kistan, då jag väntade på lämplig lokal, var när Kungsbacka drabbades av en stor brand i centrum. Det innebar att utbudet av lokaler blev ännu mindre. Det är fortfarande inget byggt på den gamla brandplatsen. Så jag jobbar fortfarande som CAD-konstruktör på ett konsultföretag i Göteborg.

Av insatsen till affärsverksamheten blev det en insats till ett timmerhus på landet istället.

Allt jag nu hade kvar var ett domännamn samt logon (fisken på förstasidan) för min affärsverksamhet. Varför inte använda hemsidan för att visa lite av mina (och mina söners) hobbys, nämligen flygplan, bilar och fiske.

Så håll till godo...  Mitt mål är inte att publisera den fräckaste hemsidan på nätet. Då får man leta vidare. Här är det innehållet som är det viktigaste. Delar du mina hobbys hoppas jag att du hittar intressanta saker här.

Glyskolja (Trisopterus Minutus)

 

Välkommen till Glysans värld !